Wil jij vandaag nog meer werkgeluk?

Begin dan eens met het geven van een extra complimentje.

Een oprecht complimentje draagt op een simpele en doeltreffende manier bij aan ons werkgeluk. Je geeft iemand erkenning voor zijn kwaliteiten, waardoor de ander zich gezien en gewaardeerd voelt.

Wanneer heb jij voor het laatst een complimentje uitgedeeld? Of er zelf eentje ontvangen zonder het meteen weer weg te wuiven met ‘vanzelfsprekend toch’?

Het geven van complimenten is niet altijd onze eerste natuur. Ofwel we zijn er te bescheiden of te nuchter voor, dan wel juist te kritisch en veeleisend voor onszelf en/of de anderen.

Toch blijkt positieve aandacht in de praktijk een stuk motiverender te werken dan het wijzen op fouten. Om geloofwaardig over te komen zal bij elke klacht of kritiek, daar vier keer een compliment tegenover moeten staan.

Oprechte feedback leidt tot waardevolle inzichten over jezelf en de ander. Het is een manier om onze werkrelaties te verdiepen, ons zelfbewustzijn en vertrouwen te vergroten en de natuurlijke samenwerking te versterken.

‘Het schieten met gouden pijlen’ is bovendien helemaal gratis, terwijl het de extra investering in tijd en moeite meer dan waard is!

Dus wat weerhoudt je nog?