Net zo veelkleurig als jij…

 
Mijn naam is Olchert Gommer.

Bovenal ben ik de trotse vader van Floris (17jr) en Sjoukje (15jr). Als snel lerende en opgroeiende pubers weerspiegelen zij hoe ik zelf ook graag in mijn leven en werk wil staan: Nieuwsgierig, speels,  transparant en daarnaast op z’n tijd ook verrassend openhartig, uitgesproken en kwetsbaar.

Het is mijn grootste passie om het beste in mensen naar boven te halen. Inmiddels werk ik alweer 35 jaar met veel plezier samen met kleurrijke mensen die binnen veelkleurige organisaties het verschil maken. Daarbij werk ik graag samen met anderen toe naar concrete oplossingen en zichtbare resultaten. Een aanjager. Passie en professionaliteit gaan daarbij hand in hand. https://www.linkedin.com/in/olchert-gommer

Als je goed om je heen kijkt,

zie je dat alles gekleurd is.

“Zonder bezieling geen kwaliteit” is al sinds jaar en dag mijn credo.  Al sinds mijn jeugd word ik gefascineerd door het menselijk gedrag. Met een koffer vol met idealen startte ik mijn carrière ooit als jeugdhulpverlener voor gedragsmoeilijke jongeren. Zij konden mij regelmatig een spiegel voorhouden, waar ik hen nog steeds heel dankbaar voor ben.  De beste leerschool voor mij is nog steeds om eerst zelf “met mijn poten in de klei te staan”. Gaandeweg leerde ik zo dat we de wereld niet zien zoals die is, maar zoals we zijn… Unieke mensen, één ieder met zijn eigen kleurrijke talenten en persoonlijke kwaliteiten.

And I see your true colours shining through.
I see your true colours and that´s why I love you,                                                                                 
so don´t be afraid to let them show,
your true colours, true colours are beautiful, like a rainbow.

Ik geloof dat mensen pas echt in staat en bereid zijn om te veranderen als zij zich erkend voelen in hun behoeften/problemen. Mensen willen wel groeien en ontwikkelen, maar laten zich niet graag veranderen of in een hokje stoppen. Mensen zijn niet zwart, wit, rood, geel, groen of blauw. Dit soort stereotypen maken al gauw een karikatuur van de kleurrijke talenten waar ieder mens van nature over beschikt.

Wie anderen kent, is wijs

Wie zichzelf kent, is verlicht

(Lao Tze, ca 500 voor christus)

Persoonlijke groei en duurzame ontwikkeling begint voor mij met zelfreflectie en bewustwording van mijn eigen gedrag-, persoonlijke overtuigingen en interactiepatronen. Naast coaching, intervisie en therapie volgde ik hiertoe de volgende opleiding en training:

 • VO Master of Arts Managing Human Resources (1996-1998)
 • Leergang Personeelsmanagement (1994)
 • Voortgezet management voor Non Profit (1993)
 • HBO Sociaal Kultureel Werk (1981-1985)
 • RET basic en advanced voor trainers en coaches (2007)
 • Handelingsgericht leren en gedragsdrama (2007)
 • Procesinterventies groepsdynamische processen (2007)
 • Certified facilitator Myers-Briggs Type Indicator, MBTI STEP I(2008)
 • Voice Dialogue en dramatechnieken Masterclasses voor trainers en coaches (2008)
 • Basistraining Psychopathologie 2009)
 • Masterclass Roos van Leary (2009)
 • Certified Co-active Coach Fundamentals (2011)
 • Teamrollen van Belbin (2011)
 • Video Response training (2015)
 • Training Mindfulness Intensief (2015)
 • Certified trainer Integrated Learning (2015)
 • Certified facilitator Deep Democracy Level 1 t/m 4 (2019)
 • Certified Online Facilitator Blendedx Leertrajecten (2020)
 • Opleiding Familieopstellingen, Instituut voor Systemisch Werken (2022)