Net zo veelkleurig als jij?

Mijn naam is Olchert Gommer.

Al sinds mijn jeugd word ik gefascineerd door wat mensen beweegt, verbindt en versterkt. Met een koffer vol met idealen startte ik mijn carrière ooit als jeugdhulpverlener voor gedragsmoeilijke jongeren. Zij konden mij regelmatig een spiegel voorhouden, waar ik hen nog steeds heel dankbaar voor ben. 

“Zonder bezieling geen kwaliteit” is al sinds jaar en dag mijn credo. Het is mijn grootste passie om het beste in mensen naar boven te halen. Gedurende mijn leven vervulde ik diverse rollen die mij gemaakt hebben tot wie ik nu ben. Nieuwsgierig, speels,  transparant en daarnaast op z’n tijd ook verrassend openhartig, uitgesproken en kwetsbaar.

Inmiddels werk ik alweer bijna 40 jaar met veel plezier samen met kleurrijke mensen die binnen veelkleurige organisaties het verschil maken. Mijn missie is het creëren van een match tussen mens en organisatie. Graag werk ik samen met anderen toe naar concrete oplossingen en zichtbare resultaten. Een aanjager en partner in menselijk maatwerk.

De beste leerschool voor mij is nog steeds om eerst zelf “met mijn poten in de klei te staan”. Passie en professionaliteit gaan daarbij hand in hand. Gaandeweg leerde ik zo dat we de wereld niet zien zoals die is, maar zoals we zijn… Unieke mensen, één ieder met zijn eigen kleurrijke talenten en persoonlijke kwaliteiten.

And I see your true colours shining through.
I see your true colours and that´s why I love you,                                                                                 

so don´t be afraid to let them show,
your true colours, true colours are beautiful, like a rainbow.

Ik geloof dat mensen pas echt in staat en bereid zijn om te veranderen als zij zich erkend voelen in hun behoeften/problemen. Mensen willen wel groeien en ontwikkelen, maar laten zich niet graag veranderen of in een hokje stoppen. Mensen zijn niet zwart, wit, rood, geel, groen of blauw. Dit soort stereotypen maken al gauw een karikatuur van de kleurrijke talenten waar ieder mens van nature over beschikt.

Wie anderen kent, is wijs

Wie zichzelf kent, is verlicht

(Lao Tze, ca 500 voor christus)

Persoonlijke groei en duurzame ontwikkeling begint voor mij met zelfreflectie en bewustwording van mijn eigen gedrag-, persoonlijke overtuigingen en interactiepatronen. Naast coaching, intervisie en therapie volgde ik hiertoe de volgende opleiding en training:

 • VO Master of Arts Managing Human Resources (1996-1998)
 • Leergang Personeelsmanagement (1994)
 • Voortgezet management voor Non Profit (1993)
 • HBO Sociaal Kultureel Werk (1981-1985)
 • RET basic en advanced voor trainers en coaches (2007)
 • Handelingsgericht leren en gedragsdrama (2007)
 • Procesinterventies groepsdynamische processen (2007)
 • Certified facilitator Myers-Briggs Type Indicator, MBTI STEP I(2008)
 • Voice Dialogue en dramatechnieken Masterclasses voor trainers en coaches (2008)
 • Basistraining Psychopathologie 2009)
 • Masterclass Roos van Leary (2009)
 • Certified Co-active Coach Fundamentals (2011)
 • Teamrollen van Belbin (2011)
 • Video Response training (2015)
 • Training Mindfulness Intensief (2015)
 • Certified trainer Integrated Learning (2015)
 • Certified facilitator Deep Democracy Level 1 t/m 4 (2019)
 • Certified Online Facilitator Blendedx Leertrajecten (2020)
 • Opleiding Familieopstellingen, Instituut voor Systemisch Werken (2022)