Een beter jaar begint met ‘Normaal’ inruilen voor ‘Bijzonder’

Veel mensen hadden in 2020 het gevoel dat ze in een slechte film waren beland. De meest gehoorde nieuwjaarswens is misschien wel: “Dat 2021 maar een beter jaar mag worden!” Als jij het komende jaar je geluk wilt oppoetsen hoeft je leven mogelijk niet zoveel anders te worden dan het nu is. Een paar kleine wijzigingen aanbrengen in jouw eigen filmscript kan al genoeg zijn.

Waar je in een film comfortabel en veilig allerlei avonturen kunt beleven, kiezen we in het echte leven doorgaans toch voor zekerheid, regelmaat en voorspelbaarheid. Het woordje ‘Normaal’ in jouw draaiboek vervangen voor ‘Bijzonder’ maakt je per definitie gelukkiger:

Openstaan voor veranderingen in vaste patronen en de dingen wat minder zwart-wit zien of als ‘vanzelfsprekend’ aannemen. Je bewust zijn van je eigen routine en daar zo af en toe even flink de bezem doorhalen. Woorden als ‘goed’ en ‘fout’ schrappen en samen onderzoeken wat ‘plezierig’ en ‘effectief’ werkt, zowel voor jou als de ander.

Je aandacht richten op de kleine dingen waar je geluk in vindt. Elkaar verrassen met iets dat grappig, interessant, sprankelend of afwijkend is. Oprecht nieuwsgierig zijn en jezelf vaker verwonderen. Waardering voor- en dankbaarheid naar elkaar voelen en uiten. We hebben het allemaal zo nodig…

…en om met Juf Ank te spreken: “Dat vinden wij niet raar, dat vinden wij alleen maar heel bijzonder!” ­čÖé

Ik wens je een bijzonder kleurrijk 2021!

(Tekst ge├»nspireerd op het boek ‘Achter elk gelukkig leven staat een overvolle kliko’ van Jan Jaap van Hoeckel. ‘Wat je nodig hebt voor een gelukkig leven… en wat er allemaal in de kliko kan.’)

#andersdenkenvoelendoen #menselijkmaatwerk #gelukkignieuwjaar