Complimentendag

Heb jij vandaag al een complimentje uitgedeeld? Of er zelf eentje ontvangen? En is dat gelukt zonder het meteen als ‘vanzelfsprekend’ weg te wuiven?

Het is vandaag #complimentendag omdat het geven van complimenten kennelijk niet altijd onze eerste natuur is. Ofwel we zijn er te bescheiden of te nuchter voor, dan wel juist te kritisch en veeleisend voor onszelf en/of de anderen. Toch blijkt positieve aandacht in de praktijk een stuk motiverender te werken dan het wijzen op fouten.


Een oprecht complimentje draagt op een simpele en doeltreffende manier bij aan ons #werkgeluk. Je geeft iemand erkenning voor zijn kwaliteiten, waardoor de ander zich gezien en gewaardeerd voelt. Om geloofwaardig over te komen zal bij elke klacht of kritiek, daar vier keer een compliment tegenover moeten staan.

Oprechte #feedback leidt tot waardevolle inzichten over jezelf en de ander. Het is een manier om onze werkrelaties te verdiepen, ons zelfbewustzijn en vertrouwen te vergroten en de natuurlijke samenwerking te versterken.

‘Het schieten met gouden pijlen’ is bovendien is het helemaal gratis, terwijl het de extra investering in tijd en moeite meer dan waard is!

Dus wat weerhoudt je nog?