Anders kijken, denken, voelen en doen leidt tot verrassende inzichten, nieuw opties en kleurrijke resultaten

 

De wereld om ons heen verandert sneller dan ooit. Organisaties worden steeds complexer. Medewerkers dreigen daardoor soms hun doel, de klant of erger nog, zichzelf uit het oog te verliezen. Door vanuit een proces georiënteerde oriëntatie naar situaties te kijken krijg je meer zicht op wat er écht speelt binnen teams en organisaties. Je benadert alles wat je ziet, hoort, voelt en denkt als één geheel.  

Hoewel er wereldwijd een shift waar te nemen is naar Quantum-denken is een groot deel van de psychologie nog steeds geënt op het lineair en circulair denken, waarbij veranderingen voortkomen uit oorzaak & gevolg en het één het logische gevolg is van het ander. Systemisch gezien is alles er tegelijkertijd en is alles mogelijk. Wat je waarneemt hangt af van waar je op inzoomt en vanuit welk perspectief je er naar kijkt.

Alle grote ontdekkingen komen door een bewustzijnssprong die je intuïtie kunt noemen. De oplossing komt gewoon naar je toe en je weet niet hoe of waarom.” Albert Einstein

Zo bestaat de wereld uit een caleidoscoop van patronen, en patronen in patronen. Een fractaal uit een oneindig patroon dat zich voortdurend herhaalt. De natuur zit vol fractale patronen, zo ook ons DNA, de menselijke interactie en cultuur.

Al sinds mensenheugenis onderscheiden wij mensen ons van dieren doordat wij ons bewust zijn van wie wij zijn, wat we voelen, denken en doen. Hierdoor kunnen wij aan ons gedrag een zekere sturing geven en invloed uitoefenen op onze omgeving.

Voor organisaties betekent dit terug naar de essentie: Waar staan wij als bedrijf voor? Waar willen wij samen voor gaan? Hoe halen wij als bedrijf het beste uit onze mensen?

Voor HRM betekent dit terug naar de eenvoud: Hoe zorg je samen voor een HR-visie- en aanpak die écht tot leven komt op de werkvloer?

Voor leidinggevenden en medewerkers betekent dit terug naar de kern: ken jezelf, je potentieel, stem af met je omgeving en haal eruit wat erin zit.

Persoonlijke kracht gaat over de wisselwerking tussen jouw innerlijke kracht en je omgeving. Bewustzijn, weten welke dingen je energie kosten en energie opleveren horen daarbij. Inzoomen op beschikbare informatie op de diepere niveaus van ons bewustzijn brengt meer stabiliteit in het systeem. Breder kijken kan leiden tot verrassende inzichten, nieuwe opties en kleurrijke resultaten 😊