Vertel eens, hoe is het nu met jou?

Door vermindering van sociale contacten en emotionele verbinding kan thuiswerken leiden tot toenemende stress- en burnoutklachten, eenzaamheid of depressie. Tijdens online overleg ligt de focus al gauw op de inhoud en procedures. De aandacht voor de onderlinge relatie verdwijnt hierdoor ‘onder de tafel’ en de persoonlijke beleving komt doorgaans op een derde of vierde plan.

Kijk deze week eens of je die volgorde bewust om kunt draaien. Bijvoorbeeld door je collega oprecht de vraag te stellen:”Hoe gaat het nu met jou?” Of door je gesprekspartner aan het einde van het overleg expliciet te vragen: “Hoe vond jij het gesprek tussen ons verlopen?”

Neem vervolgens even echt de tijd om aandachtig te Luisteren, Samenvatten en Doorvragen. Door bewust te schakelen tussen Gevoel, Relatie, Inhoud & Procedure creëer je een (h)echter contact en een hogere betrokkenheid, óók online.

Kortom, meer GRIP op het proces en de communicatie door LSD. Hoe simpel kan het zijn? Ik zou dus zeggen, probeer het vandaag zelf maar eens. Gesprekken kunnen hierdoor opeens een verrassende wending en een inspirerend verloop krijgen.

En als je dan toch bezig bent, wat weerhoudt je ervan om hier meteen een gewoonte van te maken?

#andersdenkenvoelendoen #menselijkmaatwerk