De mens is als een ui

Hoe haal je met minder energie een beter resultaat? Hoe herken- en doorbreek je ingesleten denk- en doepatronen? In de week van de werkstress deel ik graag mijn favoriete recept.

“De mens is als een ui. Als hij zich verdiept door meditatie en andere oefeningen, door discipline, door strijd met het ‘zelf’, vallen de lagen van de ui één en voor één weg. Tot de laatste wegvalt en er niets overblijft.” (Jan Willem van de Wetering, De lege spiegel, 2008)

Als we de diepere lagen van onze geest gaan verkennen, komen we er stukje bij beetje achter dat denkbeelden die we over onszelf hebben, niet altijd met de werkelijkheid overeenkomen. We gaan zien dat we onszelf alleen maar in de weg zitten als we ons aan deze denkbeelden vasthouden.

Toegegeven, de ontdekkingsreis is niet altijd even makkelijk. Soms doet het pijn dat de dingen niet zo zijn als we zouden willen. Net als bij het pellen van een ui moeten we dan huilen. (Bron: De Spirituele kalender 2013)

Het versterken van je persoonlijke kracht vraagt om bewuste keuzes op basis van wat jij echt belangrijk vindt. Dit leidt tot meer voldoening, een betere balans en een effectievere leefwijze.

Meer weten? Bel me gerust eens op 0680157159 of stuur me even een berichtje.

#weekvandewerkstress #andersdenkenvoelendoen #menselijkmaatwerk